Cesnak kuchynský cibuľka plátky

názov drogy po latinsky : Bulbus allii sativi
materská rastlina po slovensky : Cesnak kuchynský
materská rastlina po latinsky : Allium sativum
baleniecena za kuspočet
   50 g   
   1,60 €       
   200 g   
   5,20 €       
   1000 g   
   19,84 €       
Cena je uvedená vč. DPH 20 % a bez prípadnej zľavy.
Chcete iné množstvo ?

popis a tradičné použitie

Cesnak kuchynský je známy už po tisícročia pre svoje liečivé a kuchynské využitie. Obsahuje vitamíny A, C, D, vitamíny skupiny B, jód, vápnik, železo, selén, horčík, meď, sodík, draslík, mangán, fosfor, zinok, hormóny a látky inzulínových vlastností. Cesnak obsahuje látku alliin, ktorý sa mení na allicín. Allicín pôsobí antibioticky, ničí vírusy a baktérie, znižuje krvný tlak, dezinfikuje, znižuje hladinu krvného cukru, znižuje hladinu cholesterolu, podporuje prekrvenie, pri prechladnutí stimuluje potenie. Pôsobí antiskleroticky (používa sa na liečbu arteriosklerózy a hypertenznej choroby), antibakteriálne, žlčopudne a proti plesniam. Ničí niektoré kmene zlatého stafylkoka, pleseň Candida. Ničí mikroorganizmy, ktoré spôsobujú opary. Je vynikajúci pri liečbe dýchacích ciest, pľúcnych a prieduškových zápaloch. Ozdravuje črevnú mikroflóru, pôsobí proti kŕčom, nadúvaniu a hnačkách, rozširuje cievy. Zvyšuje vylučovanie cholesterolu a žlče. Lekárske štúdie preukázali, že pravidelná konzumácia cesnaku výrazne znižuje riziko niektorých typov rakoviny (prostaty, čriev, žalúdka). U iných typov rakoviny funguje ako "blokátor" ďalšieho rakovinového bujnenia. Cesnak riedi krv, rozpúšťa krvné zrazeniny, zlepšuje prietok krvi.

V tehotenstve, pri dojčení a malý deťom sa neodporúča podávanie väčších dávok cesnaku.

Cesnak používame ako korenie, zeleninu alebo ako tinktúru. Predtým sa používal ako zábal na miesta postihnuté plesní. cesnaku.

Materská rastlina je známa tiež pod názvom dryják.

nájsť v sortimente nájsť v sortimentevytlačiť stránku
© 2007 - 2019  PredajBylín.sk  & ProdejBylin.cz, všetky práva vyhradené.
vyhledat