Škorica ceylónska kôra mletá

názov drogy po latinsky : Cortex cinnamomi ceylanici
materská rastlina po slovensky : Škoricovník ceylónsky
materská rastlina po latinsky : Cinnamomum ceylanicum
baleniecena za kuspočet
   50 g   
   3,80 €       
   200 g   
   13,16 €       
   1000 g   
   55,12 €       
Cena je uvedená vč. DPH 20 % a bez prípadnej zľavy.
Chcete iné množstvo ?

popis a tradičné použitie

Uschnutá olúpaná kôra škoricovníka ceylonského je veľmi dobre známe korenia s najrôznejším použitím v našej kuchyni. Používa sa pri príprave sladkých pokrmov, do pečiva, čokolády, cukrárskych výrobkov, pri zaváraní ovocia, v likérnictve, ale i v parfumérii.

V tradičnej čínskej medicíne sa používa škorica na prehriatie organizmu. Zvonka sa používa proti reumatizmu, vnútorne proti nadúvaniu, podporuje chuť do jedla, pôsobí proti nadúvaniu. Úplne logické je jej pôsobenie na podporu trávenia (tzv. stomachikum), ďalej je popísané pôsobenie proti vírusom a plesniam a v poslednej dobe zažívajú určitý boom aj účinky obsahových látok škorice na znižovanie krvného cukru (antidiabetikum) a rakovinové bujnenie. Je to účinné antiseptikum, podporuje krvný obeh a zažívanie.

nájsť v sortimente nájsť v sortimentevytlačiť stránku
© 2007 - 2019  PredajBylín.sk  & ProdejBylin.cz, všetky práva vyhradené.
vyhledat